Video

Op deze pagina tref je handige uitlegvideo’s van Merkenhorloge over verschillende onderwerpen die te maken hebben met het kopen, onderhouden of repareren van horloges.

Video | Wat jij moet weten over G-Shock horloges

Ben je van plan om een G-Shock horloge aan te schaffen? Deze video van geven we je meer uitleg over de kwaliteiten van een G-Shock horloge. Kortom, alles wat je moet weten over G-Shock horloges.

Video | Informatie over diverse soorten horlogeglas

Voor horloges geeft het 4 geaccepteerde soorten glas. Saffierglas, kristalglas, mineraalglas en kunststofglas. Elke soort horlogeglas heeft zijn eigen eigenschappen en ook in de kwaliteit van het glas schuilen verschillen. In dit blog bespreken we de vier soorten glas op volgorde van kwaliteit. We beginnen met het glas van de laagste kwaliteit en eindigen met het horlogeglas van hoogste kwaliteit.

Video | Is mijn horloge waterdicht?

Is mijn horloge waterdicht? Dat is iets dat veel mensen zich afvragen! In deze video van MerkenHorloge geven we je informatie over de waterdichtheid van je horloge, vertellen we je waar je dit kunt aflezen en maken we ook duidelijk waarom je beter niet met je horloge in het zwembad of de zee kunt springen.

Video | Deze automerken hebben een eigen horlogemerk

Sommige automerken hebben een eigen horlogelijn. In deze video vertellen je we meer over automerken met een eigen horlogemerk.

Video | Wat is een Swiss Made horloge?

Swiss Made is een populaire term in de horlogerie. Maar wat is nu eigenlijk de betekenis van een Swiss Made horloge?

Video | Wat is een Antimagnetisch horloge?

Voorwerpen kunnen beïnvloed worden door magneten en magnetische velden. Ook horloges kunnen hierdoor raar gaan doen. Lees hier meer over antimagnetische horloges of bekijk deze handige video.

Video | Moet ik mijn horloge links of rechts dragen?

Hoe hoort het eigenlijk? Moet ik mijn horloge nu links of rechts dragen? Veel mensen weten niet zeker aan welke pols zij het horloge moeten dragen. In deze video neemt Jeroen je mee in de etiquette van het dragen van een horloge.