Tissot horloges

Ben jij op zoek naar een echt Swiss made horloge dan ben je bij Tissot Watches aan het juiste adres. Tissot horloges staat voor Zwitserse kwaliteit sinds 1853. Het horlogemerk heeft een rijke en fascinerende geschiedenis dat veel horloge liefhebbers kan betamen. De horlogemakerij werd in 1853 opgericht in het Jura gebergte van de Zwitserse Alpen, het kloppende hart van de horloge industrie.

Over Tissot horloges

Vader- en zoon Félicien en Charles-Émile Tissot openden samen een werkplaats in het plaatsje Le Locle waar het ook vandaag de dag nog steeds gevestigd is. Tissot Watches is later onderdeel geworden van het grotere Swatch Group. In de periode dat het horlogemerk werd opgericht gaf het nog niet zo iets als logo’s in Zwitserland. De eerste Zwitserse wet die merken beschermt dateert van 1880. Dit is dan ook precies het jaar dat het eerste logo van het horlogemerk werd geregistreerd. Daarna onderging het merk tal van metamorfoses. Het logo dat men vandaag de dag gebruikt dateert alweer uit 1999.

Door de jaren heen ontving de schoonheid en betrouwbaarheid van de tijd stukken van de Tissot familie diverse prijzen. Het merk streeft naar innovatie en de missie van de organisatie is niet voor niets: Innovators by tradition. Een van de bekendste innovaties van dit horlogemerk is het vervangen van staal door materialen die geen effect hebben op magnetische velden. In 1930 komt het merk op de markt met het eerste zogeheten antimagnétique horloge. Ook gebruikt het horlogemerk magnetische kracht om de kwaliteit van hun horloges te testen.

Zakhorloges van Tissot
Tissot produceert ook hele fraaie zakhorloges. De zakhorloges van Tissot zijn verkrijgbaar in gecoat zilverkleurig, goudkleurig of een combinatie (bicolor) van deze twee coatings. Het glas van een zakhorloge van Tissot is in de meeste gevallen een mineraalglas.

Tissot in de sport
Net als vele horlogemerken vind ook Tissot horloges zijn weg naar de autosport. Van 1977 tot 1982 is het merk verbonden aan het formule-1 team renault alpine. Het horlogemerk is in die periode ook onder andere verbonden aan Porsche en Martini Racing. Ook is het bij veel jongeren de laatste jaren erg bekend door de sponsoring van de tijdsregistratie bij onder andere basketbal wedstrijden. Dit uit zich bijvoorbeeld in de bekende game NBA 2K20.

Ben je op zoek naar een ander horlogemerk met de letter T?
Timex horloges
Tommy Hilfiger horloges
TW Steel horloges

Bekijk hier alle herenhorloges
Bekijk hier alle dameshorloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!