Picto horloges

Over Picto horloges

Ben jij op zoek naar een bijzonder horloge? Kijk dan eens naar de collectie van het horlogemerk Picto. Picto horloges hebben een minimalistisch ontworpen wijzerplaat en zijn als geheel modernistisch ontworpen met een knipoog naar eenvoud. Het Picto horloge is een idee van de Deense designers Erling Andersen en Steen Georg. Het was hun visie om tijd te versimpelen en de wijzerplaat van het horloge te versimpelen. Dit deden zij door middel van een nieuw innovatief uurwerk. Het Picto uurwerk maakt gebruik van een systeem met 2 draaiende schijven. In 12 uur tijd draait de buitenste wijzerplaat 1 keer rond en geeft zo dus de uren aan. De minuten worden wel door een wijzer aangegeven.

Danish Design op zijn best
Het Picto uurwerk werd midden jaren 80 ontworpen en werd gezien als een revolutionaire wijze om tijd te presenteren. De fraaiheid van de mechaniek werd wereldwijd met veel waardering ontvangen. Hierdoor ontving het Picto horloge een plaats in de collectie van het Moma, het Museum of Modern Art in New York (verenigde staten).

Een echt familiebedrijf
De Picto is een fabricaat van de Deense horlogefabrikant Rosendahl Watches en is onderdeel van de Rosedahl Design Group uit de plaats Horslom in Denemarken. Dit bedrijf ontwerpt en fabriceert meerdere design merken met allen een merkwaardig karakter.

Bekijk hier alle herenhorloges
Bekijk hier alle dameshorloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!