Oris horloges

Over Oris horloges

Opgericht in 1904 door de Zwitsers Paul Cattin en Georges Christian is het horlogemerk Oris. Het merk werd vernoemd naar een klein beekje in het plaatsje Hölstein in de buurt van de fabriek die eerder in handen was van Lohner en Co.  Met 300 werknemers was Oris in 1911 al de grootste werkgever van Hölstein. In deze tijd werden voornamelijk zakhorloges geproduceerd.

Het merk Oris in de Tweede wereldoorlog

In 1938 introduceert het merk de eerste horloges voor piloten. Deze horlogelijn had een uitzonderlijk grote kroon zodat piloten met leren handschoenen de tijd konden wijzigen zonder deze uit te trekken. In de jaren van de oorlog is het merk gelimiteerd in het produceren van polshorloges en zakhorloges. Hierdoor is de producent genoodzaakt om wekkers te produceren.

De Oris Diver

Na de Tweede wereldoorlog richt Oris zich weer voornamelijk op de productie van horloges. In 1965 lanceert het merk een populair duikershorloge met timerschaal, lichtgevende cijfers en een waterdichtheid tot 100 meter. Het blijkt een van de meest succesvolle producten uit de geschiedenis. In deze hoogtijdagen heeft het bedrijf ruim 800 medewerkers en is het een van de grootste horlogeproducenten van de wereld.

Andere horlogemerken met de letter ‘O’

Olympic horloges
Orient horloges
Oxygen horloges

Bekijk hier alle herenhorloges
Bekijk hier alle dameshorloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!