Orient horloges

Over Orient horloges

Zoek je naar een Mechanisch horloge dan is een Orient horloge wellicht iets voor jou? De Japanse horlogeproducent Orient is gespecialiseerd in het bouwen van state-of-art automatic watches. Veel horlogemerken kopen bij andere producenten hun meganiek in. Vergelijk het met Apple die Samsung Chips in hun mobiele telefoons verwerkt. Orient doet dit als een van de weinige fabrikanten niet en bouwt alle onderdelen helemaal zelf. Dit maakt Orient een van de grote spelers in de markt en zeker een partij waar je op kunt bouwen.

Het horlogemerk werd opgericht in Japan in het jaar 1950 en is tegenwoordig onderdeel van de SEIKO Group. Het merk werd bekend door zijn zelfopwindende automatische horloges. Dit zijn horloges die geen batterij nodig hebben om te kunnen functioneren.

Het horlogemerk Orient produceert sportieve dames- en herenhorloges maar ook unisex horloges welke geslachtsonzijdig zijn. Orient heeft een groot assortiment aan mechanische en quartz horloges. Het bekendste eigen uurwerk dat volledig door Orient zelf ontwikkeld werd is het type kaliber 46. Dit is een stabiel uurwerk dat in meer dan 30 verschillende horloge ontwerpen van Orient is verwerkt. Ook het type kaliber 40 was een daverend succes. Wereldwijd werden er al meer dan 100 miljoen horloges met deze aandrijving verkocht.

Ben je op zoek naar een ander horlogemerk met de letter O?
Olympic horloges
Oris horloges
Oxygen horloges

Bekijk hier alle herenhorloges
Bekijk hier alle dameshorloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!