Omega horloges

Over Omega horloges

Omega is een van de beroemdste horlogemerken ter wereld. Dit prestigeuze Zwitserse horlogemerk werd opgericht in het jaar 1848 door Louis Brandt onder de naam La Generale Watch Co. Pas in het jaar 1903 kreeg het merk de naam Omega Watch Co. toen de zoons van Brandt het stokje overnamen na diens overlijden. In jaren 30 en 40 van de vorige eeuw produceerde het merk onder andere zakhorloges voor Duitse Militairen van het derde rijk.

Omega Speedmaster

Pas in de jaren 70 en 80 verwierf het merk exclusiviteit. Deze status werd mede verworven doordat het merk onder de aandacht kwam tijdens de Apollo ruimtemissies. Na zware tests selecteerde het Amerikaanse ruimte instituut NASA het horlogemerk Omega als officiële MoonWatch voor de campagnes naar de maan. Het bekendste model de Omega Speedmaster was het eerste horloge dat op de maan gedragen werd. De hele wereld keek mee en Omega transformeerde naar een merk met de A-status.

Omega Seamaster

Naast de beroemde Apollo missie van Nasa staat Omega ook bekend om zijn samenwerking met de James Bond Films. In 1995 werd de Omega Seamaster voor het eerst in de Bond film Golden Eye vertoond. Ook in de meest recente bond film ‘No Time To Die’ draagt hoofdrolspeler Daniel Graig dit fraaie horloge. Door deze filmreeks verwierf het horlogemerk nog meer roem.

Omega horloges in de sport

Net als de horlogemerken Rolex en Tag Heuer heeft het merk Omega veel belangen in de sport en met name in de Olympsche Spelen (officiële tijdregistratie) en de Formule 1.

Andere horlogemerken met de letter ‘O’

Olympic horloges
Orient horloges
Oris horloges
Oxygen horloges

Bekijk hier alle herenhorloges
Bekijk hier alle dameshorloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!