Nixon horloges

Over Nixon horloges
Heb jij een sportieve levensstijl en ben je gek op horloges? Dan is een Nixon horloge wellicht iets voor jou. Nixon maakt zowel digitale als analoge horloges voor mensen die houden van het buitenleven en sporten uitoefenen zoals surfen, skaten en snowboarden. De horloges van dit merk kunnen dan ook wel tegen een stootje of zeewater en zijn veelal waterbestendig tot 10ATM.

Het merk horloges heeft zowel quartz als automatische horloges voor mannen en vrouwen. De ontwerpen van Nixon komen voort uit de passie voor exterme sports en de tegenvallende ervaringen met luxe horloges tijdens outdoor sports in berg- en kustlandschappen. Volgens de beleving van het merk hoeven luxe horloges niet alleen geschikt te zijn voor op kantoor maar moet je deze overal en altijd kunnen dragen.

Het lifestyle brand uit surfwalhalla Californië werd opgericht in 1997 door Andy Laats en Chad DiNenna. De oprichters haalden een investering van 1 miljoen dollar op om het merk van de grond te krijgen. Het lifestyle merk maakte zijn debuut met 7 horloge modellen waarbij Zwitserse en Japanse uurwerken beiden worden toegepast. In 2005 kende de catalogus van het sportmerk zo’n 90 modellen, 60 medewerkers en 200 retailers. In het jaar daaropvolgend werd het bedrijf opgekocht door het grotere surf en beachmerk Billabong, dat bekend is van zwembroeken en bikini’s. Sinds 2012 staat het merk echter weer op eigen benen. 

Zoek je naar een ander horlogemerk met de letter N?
Nautica horloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!