Mondiane horloges

Over Mondiane horloges
Mis nooit meer een intercity of sprinter met Mondiane horloges. Deze Swiss Made watches zijn namelijk geïnspireerd op de officiële stationsklokken van de Zwitserse spoorwegen naar een ontwerp van de Zwitserse ontwerper en ingenieur Hans Hilfiker. Hilfiker was werkzaam bij de nationale spoorwegen en onder leiding van zijn visie kregen alle stationsklokken in 1944 aan het einde van de Tweede Wereldoorlog het herkenbare ontwerp met daarin de rode secondewijzer met het kenmerkende bolletje.

Een kleine veertig jaar later, in 1986 werd het iconische ontwerp met een minuscule precisie, welke in Madurodam niet had misstaan, vertaald van de grootte van een stationsklok naar het formaat van een polshorloge. Een klus die resulteerde in een puur Zwitsers kwaliteitsuurwerk met punctuele precisie. Hiermee voegde het merk zich met recht bij de top 10 Zwitserse horloges met een klassiek ontwerp.

Enkele collecties van het horlogemerk Mondiane zijn de Classic, de Stop2Go, Simply Elegant en de Evo2. Deze collecties zijn ontworpen in Zürich en worden geexporteerd over de wereld. Het merk staat bekend om de gebruikte kwaliteitsstandaarden en de uitstekende leesbaarheid. Naast horloges ontwerpt het merk ook normale klokken voor in je huiskamer, op je bureau of voor boven de eettafel. Allen afgeleid van het ontwerp van Hilfikers stationsklok en de Zwitserse spoorwegen.

Sinds 2006 is ook het bekende Amerikaanse militaire horlogemerk Luminox onderdeel van Mondiane. Door deze samenwerking zijn beide merken nu wereldwijd verkrijgbaar

Zoek je naar een ander horlogemerk met de letter M?
Maserati horloges
Meistersinger horloges
Michael Kors horloges
MVMT horloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!