Luminox horloges

Survivalmodus aan met Luminox horloges. Het horlogemerk Luminox staat bekend om zijn uitmuntende prestaties in extreme omstandigheden. Deze horloges worden zelfs gedragen door militaire eenheden als onderdeel van hun uitrusting. Dit komt omdat Luminox horloges altijd licht geven in het donker door middel van een speciale technologie. Het merk dankt zelfs zijn naam aan deze functie (Lumi betekend licht en Nox betekend nacht).

Het horlogemerk werd in 1989 opgericht door Barry Cohen. Ongeveer vijf jaar later werd het merk benaderd door de het leger van de Verenigde staten voor een samenwerking op het gebied van een horloge met militaire precisie. Deze samenwerking ontstond op basis van de eerder ontwikkelde “Always Vissible” lichttechniek in de horloges van Luminox. Het verlichtingssysteem van een Luminox horloge geeft tot wel 25 jaar licht zonder een knop in te drukken of zonder de tussenkomst van een energiebron. Eerst werd het horloge vanaf 2009 getest onder Amerikaanse Navy Seals. Later gingen ook straaljager piloten dit horloge dragen. Deze ontwikkeling zorgde opende deuren richting de ruimtevaart. Voor vijf astronauten werden speciale spaceproof watches ontwikkelt.

Vandaag is Luminox een toonaangevend horlogemerk voor outdoor liefhebbers en survival fanaten. Ook onder duikers zijn deze horloges geliefd. Vele horloges zijn met 10 BAR/ATM zeer goed geschikt om te zwemmen en enkele modellen zijn speciaal ontworpen voor snorkelaars en duikers. Het horlogemork is gevestigd in San Rafael California maar zijn wel Swiss Made. Sinds 2006 is het horlogemerk onderdeel van Mondiane Watches. Waarmee het Amerikaanse merk toegankelijk werd voor Europeanen en Aziaten. Vandaag de dag is het merk verkrijgbaar in meer dan 30 landen wereldwijd. Bekende groepen die gebruik maken van deze horloges zijn onder andere: Het Heliswiss Team, Het Amerikaanse bobslee team, de Amerikaanse kustwacht, de Amerikaanse Luchtmacht en Navy Seals.

Bedoelde je een ander horlogemerk met de letter L?
Lacoste horloges
Lotus horloges
Lorus horloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!