Jacob Jensen horloges

Over Jacob Jensen horloges
Zoek jij naar een Danish Design horloge? Dan is een Jacob Jensen horloge misschien wel iets voor jou. De horloges van Jacob Jensen staan bekend om hun eenvoud en minimalistische karakter. Dit is vooral af te zien aan de versimpeling van de wijzerplaat en de wijzers. De eenvoudige vormen en het simpele lijnenspel in de ontwerpen van deze horloges spreekt velen aan. Meestal worden de ontwerpen Jacob Jensen uitgerust met twee wijzers maar enkele modellen in de collectie gebruiken slechts één wijzer. Naast horloges maakt het merk van de Deense ontwerper ook design wandklokken voor een strak interieur. Zo kun je de stijl van je woning matchen met de stijl van je fashion accessoires.

Van meubelstoffeerder tot industrieel ontwerper
De Deense designer Jacob Jensen werd geboren in Kopenhagen op 29 april 1926. Na het basisonderwijs volgde hij een opleiding tot meubelstoffeerder en ging hij aan de slag in de werkplaats van zijn vader die ook een meubelstoffeerdersbedrijf had. In 1948 ging Jacob Jensen naar de kunstacademie, de zogeheten designskole. Hier volgde hij vakken zoals industriële vormgeving. Een kunststroming die in die tijd net in opkomst kwam. Na gewerkt te hebben als productontwerper bij bedrijven als Bang en Olofsen en andere design studios in de Verenigde Staten begon hij een zelfstandig ontwerpbureau met zijn eigen naam. Naast horloges ontwierp de Deense ontwerper ook audio installaties, telefoons, voertuigen, huishoudelijke artikelen en beeldbuizen.

Tijdloos ontwerp
De eerste horloges van Jacob Jensen kregen vorm in het jaar 1986. Deze eerste ontwerpen noemde hij de Jacob Jensen Classic 510 en 520, welke nog steeds verkrijgbaar zijn tegen een nette prijs. Het oogt alsof de tijd voor deze uurwerken stil heeft gestaan. Vandaag de dag zien deze design horloges voor dames- en heren er nog steeds modern uit. Deze sterke basis is ook terug te zien in huidige Jacob Jensen collecties zoals de Ascent, Curve, Dimension, Eclipse en de Strata.

Momenteel staat de Design Group Jacob Jensen onder leiding van zoon Timothy Jensen. De Design Group gooide internationaal hoge ogen en won vele prijzen met de iconische ontwerpen. Zo is het werk van Jensen te zien in het Museum of Modern Art in New York en het Danish Museum of Art en Design in de hoofdstad Kopenhagen. Iets waar veel Denen uiteraard erg trots op zijn.  Jensen wordt in eigen land dan ook wel gezien als de ontwerper des vaderlands.

Zoek je naar een ander horlogemerk met de letter J?
Jaguar horloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!