Hamilton horloges

Over Hamilton horloges
Hamilton is een Amerikaans horlogemerk dat al bestaat sinds de 19e eeuw. Het oprichtingsjaar van Hamilton Watches gaat terug naar het jaar 1892. In die tijd gaf het nog amper polshorloges. Destijds specialiseerde Hamilton zich in zakhorloges. Deze zakhorloges werden gebruikt door medewerkers van het Amerikaanse spoorwegennet om de vertrek- en aankomsttijd van de treinen te controleren. Vanaf de rails maakte het merk een sprongetje naar de luchtvaart. Ook personeel van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kregen een Hamilton horloge toegewezen als onderdeel van hun werkgereedschap en outfit.

Dat de luchtvaart zijn sporen heeft nagelaten op het merk is vandaag de dag nog steeds goed terug te zien in de ontwerpen van Hamilton horloges. De echte pilot look is te herkennen aan de brede wijzers die je doen denken aan de vleugels van een vliegtuig. De meerdere klokken die verwerkt zijn in de wijzerplaten doen je denken de instrumenten waarop in de cockpit de hoogte en snelheid worden aangegeven. Als een waar aviaton kompas is een Hamilton altijd aanwezig om richting te geven. Ook is het merk sponsor en tijdswaarnemer van verschillende internationale luchtvaartevenementen zoals Rolex dat bijvoorbeeld is voor diverse autosport evenementen.

Amerikaanse roots, Zwitserse kwaliteit
Ondanks de Amerikaanse roots van Hamilton horloges worden deze horloges Swiss Made gemaakt met Zwitserse kwaliteit. De horloges en uurwerken worden gebouwd door de Zwitserse horlogemaker ETA.

Zoek je naar een ander horlogemerk met een H?
HUGO BOSS horloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!