Festina horloges

Over Festina horloges
Zwitserse roots, een Spaans karakter en Franse Roem. Dat is het merk Festina in een notendop. Het horlogemerk Festina werd vlak na het begin van de 20e eeuw in 1902 opgericht in het plaatje La Chaux De Fonds te Zwitserland. Hier bouwde het bedrijf aan de groei van het merk en de beroemde Festina horloges uit die periode. In 1984 werd het merk verkocht aan de Spanjaard Miguel Rodrigez. Rodrigez was al eigenaar van het horlogemerk Lotus dat hiermee onderdeel werd van het grotere Festina Group, dat later nog meerdere horlogemerken toevoegde aan het portfolio.

Het Festina portfolio bevat zowel dameshorloges en herenhorloges, echter door het sportieve karakter van het merk is het meerendeel van de collecties gericht op mannen. In de jaren negentig werd het merk Festina de officiele tijdmeter van de Tour de France. Van 1991 tot en met 1995 won de Spanjaard Miguel Indurian de Franse wielertocht en de verbintenis van Spaanse bedrijven aan dit evenement is dan ook niet gek. Ook in de Giro d’Italia en de Spaanse La Vuelta was het bedrijf de tijdmeter van de wielerwedstrijden. Vergelijk het met Rolex die de tijden op de circuits in de formule 1 sponsort. Daarnaast reed er een ploeg onder de naam Festina mee in de wedstrijden.

Vandaag de dag is Festina horloges nog steeds een van de sponsoren van de Tour de France. Om dit te eren wijdt het merk elk jaar een speciale horlogecollectie aan de tour onder het mom Chronobike. Chronobike toont enkele chronografen (horloges met stopwatch) welke geinspireerd zijn op etappes uit de Franse wielerronde. Deze horloges komen uiteraard in een bijzondere aansluitende verpakking. Een ideaal item voor horloge verzamelaars en wielersportliefhebbers.

Zakhorloges van Festina
Het horlogemerk Festina staat ook bekend om de productie van zakhorloges. De zakhorloges van Festina worden in de meeste gevallen geproduceerd uit roestvrijstaal (RVS). Het glas is in de meeste gevallen een mineraalglas. Hierdoor ben je verzekerd van een duurzame aankoop.

Ben je op zoek naar een ander horlogemerk met de letter F?
Fossil horloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!