Edox horloges

Over Edox horloges
Ben jij op zoek naar een gaaf Zwitsers horloge met klasse en stijl? Dan is een Edox horloge wellicht wel iets voor jou. Het horlogemerk Edox is vernoemt naar het oudgriekse woord voor uur. Edox is een van die klassieke Zwitserse horlogemerken waarbij de horlogemaker van origine nog met zakhorloges is begonnen. De Zwitserse horlogemaker Christian Ruefli-Flury gaf zijn vrouw voor haar verjaardag een prachtig zelfgemaakt zakhorloge. Van het een kwam het ander waarna hij zijn eigen horlogemakerij oprichte in het jaar 1884.

Het horlogemerk was één van de eerste Zwitserse horlogemakers die zich volledig ging richten op het produceren van polshorloges. Door dit specifieke aanbod en de extra vraag naar polshorloges steeg de vraag naar Edox horloges na de Tweede Wereldoorlog enorm. Hierdoor opende het merk in 1955 een, voor die tijden, moderne productielocatie in de plaats Biel.

Deze moderne werkplaats zorgde er onder andere voor dat er een innovatief kroonsysteem werd ontwikkeld. De kroon is het draaibare knopje aan de rechterzijde van het horloge waarmee de tijd en/of de datum in de wijzerplaat veranderd kan worden. De innovatieve Kroon van Edox had als eerste een dubbele sluitring waardoor deze niet hoeft worden te dichtgeschroefd. Het merk verkreeg een patent op deze ontwikkeling. Mede hierdoor was het een van de eerste horlogemerken dat onder de naam Delfin een waterdicht horloge heeft ontwikkeld tot wel 500 meter.

Als je interesse hebt in een Edox dan haal je een horloge met ontzettend veel historie, karakter en kwaliteit in huis. Eerlijk is eerlijk, hier is de prijs ook naar. Een mooi Edox horloge is verkijgbaar vanaf driehonderd euro.

Ben je op zoek naar een ander horlogemerk met de letter E?
Emporio Armani
Esprit

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!