Citizen horloges

Over Citizen horloges
Citizen is een Japans horlogemerk dat stamt uit het jaar 1918. Vanaf die periode heeft het merk diverse innovatieve horloges op de markt heeft gebracht. Deze vooruitstrevendheid bracht het merk internationale bekendheid. De horloges van Citizen staan bekend om de technologische snufjes die in de horloges verwerkt zitten. Zo is Citizen het op veel gebieden het eerste horlogemerk ter wereld. Onder andere is Citizen het eerste horlogemerk ter wereld dat een horloge ontwikkelde voor te duiken met een elektrinische dieptemeter waardoor duikers weten hoe diep ze zich onder de zeespiegel bevinden. Daarnaast was het het eerste horlogemerk dat horloges in verbinding bracht met satellieten voor extreem nauwkeurige tijdsmetingen. Ook ontwikkelde het horlogemerk Citizen een model dat middels zonne-energie kon worden opgeladen en waarvan de batterij dus niet vervangen hoeft te worden.

Citizen is een van de weinige horlogemerken dat alles zelf in huis ontwikkeld. Van het ontwerp van de horlogekast en de banden tot aan het complete uurwerk, de motor van het horloge. Hierdoor is de kwaliteit van dit merk enorm hoog en kunnen hoogwaardige horloges worden vervaardigd. Het is niet voor niets dat duikers, piloten en andere mensen in extreme omstandigheden op dit merk vertrouwen.

Ben je op zoek naar een ander horlogemerk met de letter C?
Calvin Klein
Calypso
Casio
Certina
Cluse

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!