Certina horloges

Over Certina horloges

Het horlogemerk Certina Kurth Frères, kortweg Certina, is een Zwitsers horlogemerk dat al meer dan 130 jaar geleden in het leven werd geroepen door de gebroeders Adolf and Alfred Kurth. De slogan van het merk is dan ook niet voor niets: Swiss Made watches cince 1888.

De klokkenmakers uit de Zwitserse plaats Grenchen maken al sinds 1938 polshorloges. Daarnaast ontwikkelden de gebroeders Kurth in 1936 een van de voorlopers van het digitale horloge.  Deze horloges werkten op basis van een veer-systeem. De veer zorgt ervoor dat schijven in de wijzerplaat kunnen roteren. Hierdoor werd de tijd dus niet middels traditionele wijzers  aangegeven maar door de rotatie van schijven.

Sinds enige tijd is het horlogemerk onderdeel van de grote en geroemde Swatch Group. Onder deze vaandel maakt het merk herenhorloges met een klassieke look maar ook sportieve horloges voor mannen met bijvoorbeeld een zilveren band. Waterdicht tot 30 bar en wereldwijde garantie. De prijzen van Certina horloges variëren tussen de 300 en de 800 euro.

Ben je op zoek naar een ander horlogemerk met de letter ‘C’?

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!