Geplaatst op

Nederlands volleybaltoernooi King of the Court komt met eigen Maurice Lacroix horloge.

Limited edition horloge King of the Court volleybal toernooi Utrecht

Een eigen horloge lanceren. Het is de droom van velen. Voor het bedrijf Sportworkx werd deze droom de afgelopen tijd werkelijkheid in samenwerking met het Zwitserse Maurice Lacroix.

Wat is King of the Court?

King of the Court is een relatief nieuw concept in het beachvolleybal. De afgelopen jaren was deze nieuwe spelvorm waarin vijf teams in drie ronden tegen elkaar strijden al o.a. te zien in Utrecht en op het sport kanaal van Ziggo. De winnaar van deze drie rondes mag zich King of the Court noemen.
Deze spelvorm is dynamischer dan de traditionele vorm van beachvolleybal. Bovendien is er rondom de wedstrijden meer beleving in de vorm van dansers, artiesten en andere vormen van entertainment.

Maurice Lacroix Official Timekeeper

Een beetje sports event heeft uiteraard een official timekeeper nodig. Zo is Omega al decennia de officiële Timekeeper van de Olympische spelen en verzorgt sponsor het horlogemerk Rolex al jaren de tijdregistratie bij de formule 1 wanneer Max Verstappen over de finish komt. Het Nederlandse volleybalconcept slaagde er in 2021 in om Maurice Lacroix te strikken als officiële Timekeeper voor King of the Court.

Eigen horloge voor King of the Court

Ondanks de nog korte duur van het samenwerkingsverband klikt het tussen beide merken. De samenwerking verloopt soepel en er wordt nagedacht over een mooie vervolgstap. De logische keuze valt op het produceren van een special edition horloge. Het gaat om een Swiss Made Maurice Lacroix Quartz Chronograaf met sportieve rubberen horlogeband.

Het horloge is afgeleid van het reeds bestaande AIKON model. Opvallend zijn de kleurkeuzes en het kroontje achterop het deksel welke verwijzen naar de huisstijl van het volleybaltoernooi King of the Court. De horlogekast is van titanium en de waterdichtheid van het horloge bedraagt 10 ATM. Al met al een fraai horloge welke wij toch even af zouden doen tijdens het beachvolleybal!