Geplaatst op

Leer je kind klokkijken met een kinderhorloge.

MerkenHorloge_Blog_Afbeelding_Klok_Leren_kinderen_oefenklok

Onze samenleving is ingericht op tijd. We hechten als gemeenschap veel waarde aan zaken op tijd geregeld hebben. Op tijd op school of werk komen, stipt om 18:00 uur eten en factureren aan de klant per uur. Belangrijke zaken zijn verbonden aan tijd. Tijd, een gegeven dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Kinderen vroeg betrekken.
Als kinderen zo’n 6 of 7 jaar oud zijn leren ze over het algemeen klokkijken. Dit leren ze in het basisonderwijs. Natuurlijk gaat het nog beter als de ouders ook buiten school de klok actief betrekken in de opvoeding. Je kunt samen met je kids oefenen. Daarnaast kun je hen een kinderhorloge geven zodat zij zelf kunnen kijken en de tijd leren inschatten.

Het kweken van tijdsbesef middels seizoenen, maanden weken en dagen.
Het aanmaken van het besef van tijd gaat niet van het een op het andere moment. Onze hersenen maken hiervoor een ontwikkeling door. Soms zijn enkele jaren nodig om de hele beleving van tijd onder de knie te krijgen. Starten met het leren van tijdsbesef begint bij het herkennen van de seizoenen ( 4 in een jaar)  en de dagen (7 in een week). Veel kinderboekjes van bijvoorbeeld Semamstraat of Disney waarbij je al spelend leert bieden hier uitkomst voor. Later wanneer kinderen iets verder zijn met het leren van de klok en het kweken van tijdsbesef komt de herkenning van halve uren, kwartieren. Denk hierbij aan kwart over vier of half een s’middags. Als allerlaatste ontstaat het besef van minuten en seconden.

Klok leren lezen met een oefenklok
Als hulpmiddel voor het leren lezen van de klok verkopen wij een op kinderen ontworpen leerklok. Deze kartonnen klok is handzaam bij het oefenen en geeft een goede uitleg van tijd. Deze handige oefenklok is geschikt voor ouders maar ook zeer zeker voor meesters en juffen die in hun klas bezig zijn met de tijd in het basisonderwijs groep 5. Bestel hem hier eenvoudig online en start met het aanleren van tijd aan je kindje. Ook hebben we diverse kinderhorloges op voorraad waarmee de eerste stapjes in de tijd nog sneller onder de knie zullen geraken.