Geplaatst op

Top 3 Deense horlogemerken

Top 3 Deense horlogemerken
Denemarken is in Europa een van de landen van interessante techniek en design met verbluffende eenvoud. Deense innovatie en industrieel ontwerp hebben wereldwijd indruk gemaakt en de westerse economie jarenlang vormgegeven. Denk bijvoorbeeld aan het merk Lego. De simpel ogende steentjes zijn een echte deense uitvinding met enorme populariteit. Of wat te denken van de apparaten van Bang en Olufsen. Hun audio installaties zijn geroemd op alle continenten. Ook in het ontwerpen van klokken en polshorloges hebben de Denen veel expertise opgebouwd. In dit blog geven we je de top drie horlogemerken uit Denemarken.

Ben jij op zoek naar een echt Deens design horloge?

Picto horloges

Picto horloges zijn het geesteskind van de Deense ontwerpers Erling Andersen en Steen Georg. Met deze minimalistische horloges hebben zij scandinavische puurheid naar een next level gebracht. Met hun visie om ons anders naar tijd te laten kijken en de wijzerplaat van het horloge te versimpelen maakten ze een innovatief uurwerk waarbij 2 draaiende schijven de tijd aanduiden. In twaalf uren draait de buitenste wijzerplaat eenmaal rond en geeft het hiermee de uren aan terwijl de wijzer de minuten op het horloge aangeeft. De ronde vormen in het ontwerp benadrukken eenvoud en positiviteit. Met dit stukje vernieuwing op het gebied van tijd wonnen de ontwerpers diverse prijzen en kreeg het ontwerp een plaatsje in diverse musea met aanzien.

Skagen horloges

Vernoemd naar de Deense badplaats Skagen en de liefde voor deze plek is het horloge en accessoiremerk Skagen ontstaan. Het merk gebruikt graag minimalistische en strakke elementen gecombineerd met nautische elementen die verwijzen naar de mooie Deense klimaat en de kustlijn rondom de badplaats. Skagen horloges waarborgen kwaliteit en vooruitstreven Danish flat design. Deze dunne en platte horloges hebben een perfecte pasvorm voor hem en voor haar.

Jacob Jensen horloges

In Denemarken noemen ze Jacob Jensen ook wel de Godfather Of Design. Ben jij op zoek naar een echt Danish Design horloge? Dan is een horloge van Jacob Jensen zeker het overwegen waard. Zijn ontwerpen bestrijken een breedscale, van speakers, telefoontoestellen tot bolides en horloges. Treffend voor  zijn stijl zijn de minimalistische elementen ervan. Jacob Jensen was een echte pionier op het gebied van product-design en industrieel ontwerp.

Door elementen te versimpelen of weg te laten ontstaat een eenvoudig lijnenspel dat de horloges van Jacob Jensen zo aantrekkelijk en tijdloos maakt. Net als bij Picto horloges kent de collectie van Jacob Jensen horloges ook horloges met slechts 1 wijzer. De meeste Quartz modellen hebben echter gewoon 2 wijzers.

Naast deze geweldige top drie Deense horlogemerken is er ook nog het merk Danish Design. Dit merk kunnen we officieel niet meetellen met dit rijtje Deense horlogemerken omdat het opgericht is door twee Nederlanders. Er werken ecter wel Deense ontwerpers voor dit merk en het merk is geïnspireerd op het scandinavische landschap, de vrijheid en de natuur.

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!