Geplaatst op

Baselworld 2020 afgelast door Coronavirus

Baselworld Watch and Jewelry Show

De handelshow Baselworld Watch and Jewellery Show 2020 in Basel, Zwitserland is afgelast door het Coronavirus.  Het internationale event met meer dan 95.000 bezoekers uit 45 landen kon geen doorgang vinden doordat de Zwitserse regering evenementen met meer dan 1000 personen op 28 februari had verboden. De organisatie geeft aan de keuze voor de van de Zwitserse regering omtrent voorzorgsmaatregelen uit oog voor veiligheid en gezondheid van haar bezoekers te respecteren.

De jaarlijkse beurs, ook wel bekend als de The World Watch, Clock and Jewellery Show  voor horloges en sierraden zou dit jaar voor de 103e keer gehouden worden. De editie is vooralsnog verplaatst naar januari  2021 volgend jaar. De organisatie heeft overwogen de editie van dit jaar te verplaatsen naar de maand April en de show te combineren met de Watches and Wonders beurs in Genève. Diverse standhouders en beurs genodigden gaven aan daar weinig voor te voelen.

De wereldberoemde horlogeshow wordt jaarlijks gehouden in het Messe Basel een iconisch beursgebouw in het hart van de Zwitserse stad basel. Het is het grootste beursgebouw van Zwitserland en is van groot belang voor veel Europese handel. Het ontwerp is van architecten Herzog & De Meuron en is bekend vanwege de cirkelvormige dome die het stationsplein overdekt. Bekende beurzen naast Baselworld zijn onder andere Art Basel en Chemspec Europe.