Geplaatst op

Alles over het merk G-Shock

Alles over het horlogemerk G-Shock

G-Shock horloges zijn sinds de oprichting van het horlogemerk enorm populair. Het ruige karakter van deze polshorloges heeft er voor gezorgd dat velen het horlogemerk in hun hart hebben gesloten. En dat is terecht. Een G-Shock horloge hoef je namelijk niet op te winden, je hoeft geen batterij te vervangen en het geeft wereldwijd altijd de juiste tijd aan.

Oorsprong van G-Shock horloges
Het verhaal van G-Shock begon midden jaren 80 als onderdeel van het merk Casio. In deze tijd werden computers steeds gebruikelijker. De G-Shock kan dus gezien worden als een onderdeel van de digitale revolutie. Naast revolutionair op het gebied van digitalisering hadden de horloge nog een andere bijzonder bijkomstigheid. Bij de lancering van deze productielijn beweerde Casio met G-Shock namelijk een onverwoestbaar model te hebben geproduceerd. Het ontwerp van deze horlogelijn is een creatie van de toonaangevende ontwerper Kikuo Ibe en zijn team.

Het idee voor een onverwoestbaar horloge werd gebasseerd op het Triple-10 concept. Dit concept beslaat dat drie belangrijke elementen van het horloge minstens een waarde van 10 moesten hebben. Het horloge moet tot en met 10 meter diepte waterdicht zijn, de batterij moet zeker 10 jaren mee gaan en het horloge moet een val van 10 meter kunnen overleven. Ruim twee jaar bouwde het team van ontwerpers aan diverse prototypes. Verschillende harde materialen werden getest om het digitale uurwerk te beschermen. Nadat op meer dan 200 prototypen de ontwikkeling van de behuizing en verschillende onderdelen continu werden geoptimaliseerd, kwam in 1983 de eerste schokbestendige G-SHOCK op de markt.

Veel horloge voor weinig geld
Bij G-shock krijg je veel horloge voor je geld. De uurwerken zitten heerlijk om je pols. Het beste van een G-Shock is dat je je geen zorgen hoeft te maken om stootschade of krassen. Dit maakt ze uiterst geschikt om te dragen bij allerdaagse handelingen zoals werken. De prijs van dit merk is erg toegankelijk. G-Shock horloges zijn verkrijgbaar tussen de vijftig en de honderd euro.

Horloges voor heren?
Het stoere en robuuste karakter van het merk G-Shock maakt dat deze horloges voornamelijk geschikt zijn voor mannen. Een G-Shock is dan ook een mooi horloge om cadeau te geven voor de verjaardag van vader- en zoon. Naast herenmodellen heeft G-Shock echter wel enkele unisex horloges te koop.

Bij welke gelegenheid draag ik een G-Shock horloge?
Casio G-Shock horloges zijn zeer geschikt om te dragen voor bijvoorbeeld een festival of sportevenement. Uitgaan en sporten zijn geen probleem. Deze oersterke horloges kunnen namelijk wel tegen een stootje. Bij een wat chiquere gelegenheid zoals bijvoorbeeld een bruiloft is het echter af te raden om een G-Shock horloge te dragen. Onder een pak of colbert kleden ze namelijk niet echt af. Laat dit je echter niet weerhouden een G-Shock horloge aan te schaffen en aan je horloge collectie toe te voegen. Immers, hoe vaak draagt de gemiddelde man tegenwoordig nog een pak?

Bekijk onze handige video
Wil jij dit alles nog eens zien en horen. In deze video van MerkenHorloge leggen we je alles uit over G-Shock Horloges

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!