Geplaatst op

5 Regels voor voor het dragen voor van een herenhorloge.

Als man zijnde zijn al die regels over mode en het op een juiste manier dragen van bijvoorbeeld je horloge maar lastig bij te benen. Wij van Merkenhorloge begrijpen dat en helpen je graag op weg om de juiste stijlkeuze te maken en jouw horloge zelfverzekerd en oprecht te dragen. Daarom dit blog met de vijf regels die elke man zou moeten volgen bij het dragen van een herenhorloge.

5. Draag het horloge om de pols aan de zijde waarmee je werkt.
We krijgen deze vraag vaak te horen. Om welke pols moet ik mijn horloge dragen? De rechter, toch? Of toch de linker? In het algemeen dragen mannen het horloge om hun linker pols. Soms suggereert men dat mannen die homoseksueel zijn het horloge aan de rechterpols dragen. Dit is nooit echt officieel als statement uitgebracht en wat ons betreft een hoax. Iedereen kan namelijk het beste zijn horloge dragen op de manier waar hij of zij zich het prettigst bij voelt. Wanneer men rechtshandig schrijft draagt men het horloge aan de linker arm. Wanneer men linkshandig taken uitvoert zoals schrijven etc. dan draagt men het horloge aan de rechter pols. Zo makkelijk is het.

4. Draag het juiste horloge voor de juiste gelegenheid
Horloges zijn als schoenen, er is geen eentonig scenario voor het dragen van een herenhorloge. Je zou bijvoorbeeld niet snel sneakers aantrekken naar een begrafenis en waarschijnlijk ook niet zo snel teenslippers dragen op je eerste date. Op dezelfde wijze zal je geen kunststoffen (plastic) G-Shock horloge dragen op een 3-delig op maat gemaakt kostuum en zal je hoogstwaarschijnlijk ook geen dure Rolex dragen op een sport-outfitje of een hemd met korte broek. Het horloge dient de gekozen outfit te verrijken. Het is een accessoire dat zorgt voor bevestiging van de gekozen stijl.

Natuurlijk geeft het ook stijlvolle horloges met een neutrale uitstraling die voor meerdere looks geschikt zijn. Alleen is het hierbij belangrijk dat de stijl niet te uitgesproken is. Vaak zit je met een zilveren horloge of een horloge met een beige lederen band wel goed voor meerdere kledingstijlen. Vaak kun je het beste beginnen met een horloge dat voor zowel een casual als een zakelijke kledingstijl goed uit de verf komt.

3. Positionering van het horloge
Als derde punt bespreken we graag de positionering van het horloge op de pols. Belangrijk hierbij is om het horloge voor het pols bot (wristbone) te dragen. Niet bovenop het bot en ook niet achter het bot waardoor er te weinig bewegingsruimte ontstaat om de hand te bewegen. Door het horloge op een verkeerde manier te dragen kunnen met het vorderen van de dag pijnlijke klachten ontstaan. Soms kan het voorkomen dat het horloge niet goed past. Heb je de band op zijn strakst afgesteld maar glijd het horloge nog steeds over het bot van de pols heen? Dan moet je een gaatje extra laten maken. Het kan ook voorkomen dat je het horloge te strak draagt waardoor je weer pijn kunt hebben. Ook in dit geval kun je het beste de band opnieuw af laten stellen.

2. Kies het horloge in de juiste maat.
Net zoals bij kleding zijn er diverse maten verkrijgbaar. Je kunt daarom beter een maat kopen die goed zit. Enkele jaren geleden was er een trend waarbij veelal erg grote horlogekasten de laatste mode waren. Een te grote klok is niet alleen zwaar voor de pols maar kan ook de verkeerde indruk geven van jouw als persoon. Zeker wanneer je zeer timide gezet bent en smalle polsen hebt. Een absolute no-go dus. Maar zoals al beschreven. Horloges zijn er in diverse maten. Voor heren zijn dit de meest gangbare maten voor horlogekasten:

Omtrek pols   Maat horlogekast
15 – 18 cm 34 mm t/m 40 mm
19 – 20 cm      42, 44, 46 mm

1. Zorg ervoor dat de tijd van je horloge klopt!

We zien het heel veel, het type mannen dat hun horloge enkel en alleen voor de sier draagt. Je denkt cool, kijk mij stralen. Maar niets is zo suf als iemand waarvan het horloge niet goed staat afgesteld. Stel er komt een meisje naar je toe op het station en ze vraagt de tijd aan je omdat ze ziet dat je een horloge draagt. Niets is gênanter dan toe te moeten geven dat hij eigenlijk verkeerd staat en dat het mooie horloge zijn functionaliteit geheel verloren heeft.

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!