Geplaatst op

Top 5 analoge horloges met fitness tracking

Analoge horloges met digitale fitness-trackers worden steeds populairder. De een houdt ervan om hem onopvallend te kunnen dragen tussen zijn of haar andere sieraden, waarbij het horloge discreet en stijlvol is, met een slanke siliconenband. Anderen laten het liefst aan iedereen zien dat ze een wearable horloge hebben. Ze willen uitstralen dat ze iets kostbaars in huis hebben, het liefst dat iedereen vraagt “Is dit de nieuwste…?” Alle functies die erop zitten zorgen ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen wanneer die weer in de rij staat voor de kassa of op een verjaardag van de schoonfamilie is. Je bekijkt bijvoorbeeld hoeveel stappen je vandaag al gezet hebt of wat je hartslag op dit moment is, dat soort dingen.

Deze nieuwe activity trackers combineren het beste van twee werelden. Je hoeft geen fitness freak te zijn om hem te dragen en je komt stijlvol voor de dag met een klassieke klok. Er zijn namelijk varianten die op een ‘gewoon’ analoge horloge lijken, maar ze zijn ook zeker niet té subtiel. Met een analoge smart horloge ben je zowel digital als klassiek. In dat kleine schermpje aan je pols zitten dan ook meer tools dan je kunt bedenken. Net als bij een normale smartwatch kun je het volgende bijhouden. Hoe lang je slaapt, hoeveel calorieën je verbrandt, de afstand die je hebt gelopen of gefietst, je afspraken, appjes en nog veel meer! Het gebruiken van een sporthorloge heeft vele voordelen. De smart-watches zijn niet alleen handig om bewust te zijn van je gezondheid, maar vormen ook nog je persoonlijke assistent. Omdat de sfeer van een klassiek analoge horloge en de vaardigheden van een moderne digital smartwatch samen een ontzettend pluspunt zijn bespreken we in dit artikel de top vijf analoge horloges met smart fitness tracking.

5. Withings Activité Steel
De nieuwe editie van de Activé-lijn. Het horloge is subtiel en minimalistisch met slechts twee wijzerplaten. De een geeft de tijd weer en de ander houdt bij welk percentage van je stappendoel bereikt is. Je hoeft geen knoppen in te drukken, het horloge weet automatisch wanneer je loopt, rent, zwemt of slaapt. Met een bijbehorende app kun jij al je gegevens, zoals je calorieënverbruik, makkelijk inzien. Kortom, geen reden om hem af te doen!

4. Movado Motion Series
Het trio smart watches van Movado: de Museum Sport Motion, de Bellina Motion en de Bold Motion hebben alle drie een klassieke Movado stip en prachtige uitstraling. Ze houden alle drie je stappendoel bij en de Bold heeft zelfs LED-verlichting in de hoofdknop. Ze waarschuwen automatisch voor aankomende afspraken en alarmen zijn gemakkelijk in te stellen vanuit de telefoon. Welke moderne klok je uit de motion series moet kiezen laten we dan ook helemaal aan jou!

3. Timex Metropolitan+
Deze semi-analoge smartwatch wordt zowel geleverd in roestvrij staal als zwart en heeft diverse opties voor de band. Het heeft een bijbehorende app, maar toont vele gegevens als op de wijzerplaat. Met de draaiknoppen aan de zijkant kan er gewisseld worden tussen het aantal gezette stappen en het doel. Dit maakt deze Timex een mooie aanwinst voor elke fanatieke loper of vierdaagse verslaafde!

2. Nevo Watch
Het horloge straalt eenvoud uit. Hij heeft een wit gezicht en een subtiele wijzerplaat. Toch is dit uiterlijk met één druk op te knop te veranderen, waarbij LED-indicatoren de voortgang in dagelijkse (activiteits)doelen weergeven. Voor elke functie, zoals oproep, sms et cetera zijn aanpasbare kleuren in te stellen. Daarnaast houdt het ook je slaaptijd bij en laadt hij automatisch op via zonne-energie. Extra handig voor als je aan de Spaanse Costa Del Sol licht te bakken met je vrienden.

1. Garmin Vivomove Premium
Je kent het merk Garmin wellicht al als de maker van navigatiesystemen in auto’s. Samen met TomTom was het bedrijf namelijk jarenlang marktleider in dit segment.

Nu stort Garmin zich met succes op hybride smartwatches.Met een batterij die tot wel vijf dagen meegaat en een breed scala aan fitness- en gezondheidstracking is de Garmin Vivo dan ook een fantastisch horloge om toe te voegen aan je horloge collectie.

Het horloge heeft een deftige analoge uitstraling en verbergt dan ook een prachtige functie. Dankzij de traditionele wijzers valt het op het eerste oog dan ook niet op dat dit tophorloge is uitgerust met een touchscreen.

    Kies jij na het lezen van dit artikel ook voor een analoge horloge met o.a fitness tracking? Of ga jij toch liever nog voor een traditioneel dames- of herenhorloge? Kijk dan snel eens tussen al het moois dat MerkenHorloge te bieden heeft op het gebied van horloges.

    Download Gratis E-Book
    Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!