Geplaatst op

Wat is een Skeleton horloge?

Een Skeleton of Skelaton Watch, in het Nederlands ook wel skelet horloge (scelet watch) is een mechanisch horloge waarbij alle bewegende onderdelen van het uurwerk zichtbaar zijn middels een doorkijkbare voorkant of uitsparing in de horlogekast. Skeleton horloges worden net als normale horloges al sinds het begin van de 18e eeuw vervaardigd. Vandaag de dag worden skelet horloges nog steeds gemaakt en zijn skeleton watches enorm populair.

De horloges zijn zo populair omdat ze een hoge esthetische waarde hebben. Een lust voor het oog dus. Vaak is het skelet zo fijn vervaardigd dat er een waar kunstwerk ontstaat. De delen die over zijn gebleven worden vaak versierd, gegraveerd of gepolijst.  In samenwerking met de bewegende delen van het uurwerk ontstaat een prachtig beeld waar je naar kunt blijven kijken. Uit ervaring kunnen we bij Merkenhorloge zeggen dat dit goed helpt tegen verveling tijdens het wachten op bijvoorbeeld de trein.  Horloges waarbij de mechaniek enkel vanuit de achterkant van het horloge zichtbaar zijn worden geen skeleton watches genoemd. Skeleton horloges zijn er in automatisch, semi-automatisch, handopwindbaar en quartz. Wil je zelf nu ook zo’n gaaf horloge kijk dan snel in het assortiment herenhorloges van Merkenhorloge!

De beste skeleton horloges

Maar welk skeleton horloge kan je nu het beste kiezen? Nu je weet dat een skeleton een horloge is met een zichtbaar uurwerk is het tijd om een mooi skelet herenhorloge voor jou uit te zoeken! Populair zijn de 44mm skeleton horloges. waarbij de horlogekast ondanks de interne mechaniek niet al te zwaar is voor je pols. Ook 36mm is tevens een populaire maat. Hieronder hebben we de 5 beste skeleton horloges voor je op een rijtje gezet:

5. Timberland TDWGE2101202 Alburgh horloge

Ben je op zoek naar een stoer skeletonhorloge? Dan is deze Timberland TDWGE2101202 Alburgh horloge wellicht het horloge voor jou! Door de transparante achtergrond zijn de mechanische bewegingsdelen goed zichtbaar. Dit sportieve automatische horloge met analoge tijdsaanduiding is een gave toevoeging voor elke horlogeliefhebber. Door de oranje elementen valt dit horloge goed op!

4. Davis 0894 Scelet Herenhorloge

Het merk Davis staat bekend om het vervaardigen van gave skeleton horloges. Wat te denken van deze bijzondere gave Davis 0894 Scelet Herenhorloge met gouden meshband. Dit horloge vertegenwoordigd een combinatie van het klassieke binnenwerk van een mechanisch uurwerk met een moderne band. De glanzende horlogekast heeft een diameter van 44mm en een dikte van 12mm en is spatwaterdicht. Het Davis horloge heeft 2 jaar garantie

3. Fossil ME3098 Horloge Automatic Skeleton staal-leder-zwart-bruin 44 mm

Erg fraai is deze Fossil ME3098 automatische Skeleton horloge. De stalen kast in combinatie met de bruine lederen band en bruine tinten in het horloge zorgen ervoor dat dit een ware eye-catcher is voor je horlogecollectie. De mechaniek van het uurwerk doet denken aan een combinatie van steampunk en klassiek houtsnijwerk. Hierdoor heeft het horloge een ambachtelijke uitstraling. De romeinse cijfers in combinatie met de stoere wijzers geven dit horloge een passende afwerking die het verdient. Kortom een Skeleton horloge met klasse.

2. Casio G-Shock GA-110SKE-8AER Black Skeleton

Een stoer en zeer betaaldbaar skeleton horloge ligt binnen handbereik met deze Casio G-Shock GA-110SKE–8AER Black Skeleton. Dit zwarte horloge met unieke mechanische doorkijk aan de linkerzijde geeft een robuuste look aan deze onbreekbare G-Shock. Perfect om te starten met je eerste Skeleton klokje.

1. Edox Delfin 85303-3M-BUIGB Delfin horloge

Zoek niet verder, deze Edox Delfin is echt een buitencategorie skeleton herenhorloge. De roestvrijstale 43mm horlogekast heeft de vorm van zijn vele voorgangers die we inmiddels als classic kunnen bestempelen. Het allereerste horloge uit de Delfin serie stamt uit 1961. Aan het ontwerp van deze skeleton variant gaan dan ook jaren aan innovatie en hoogwaardige Zwitserse technologie vooraf. Bij dit model is de kast afgewerkt met een fraaie blauwe overlay met stoer en uitgesproken patroon waarbij het logo van Edox en het onderliggende exclusieve saffierglas fraai naar voren komen. De waterichtheid van dit horloge is maarliefst 20ATM, dat maakt dit horloge geschikt voor te duiken.

Download Gratis E-Book
Wij begrijpen dat het kiezen van een horloge lastig kan zijn. Download het gratis E-book voor hulp bij het kiezen van het perfecte horloge!